Akcijska ponudba - PAKET VAREN DOM

Potreba po varnosti je že od nekdaj zelo pomemben element našega življenja. Psiholog Abraham Maslow jo je v piramidi hierarhije potreb postavil na drugo mesto, kar pomeni, da je varnost vsakega posameznika zelo pomembna.Vse prepogosto se dogaja, da v naše življenje neupravičeno posežejo druge osebe in nepredvideni dogodki. V Sloveniji statistika kriminalitete, ki jo vodi Ministrstvo za notranje zadeve, jasno prikazuje, da je stopnja kriminalnih dejanj (tatvine – vlomi, ropi) zadnja leta v porastu.

Pri stanovanjskih hišah je treba poskrbeti, da naš dom ni preprosto dostopen s prometnih poti, in sicer z dobro ograjo, ki je dovolj trdna, da predstavlja prehodno oviro. Za varovanje perimetra predlagamo namestitev zunanjih javljalnikov gibanja, povezanih v sistem za javljanje vloma. Navadno gre za tako imenovane javljalnike bariere oziroma zunanje javljalnike gibanja. Za zaznavanje javljanja vloma uporabimo tudi v objektu elektronske sisteme za javljanje vloma. Takšni sistemi so v osnovi sestavljeni iz javljalnikov gibanja, magnetnih kontaktov na krilih oken in podbojih vrat, naprav za zvočno in svetlobno alarmiranje ter seveda centralne enote s kodirnikom.

Dom lahko opremimo tudi z videonadzornim sistemom, sestavljenim iz zunanjih in notranjih kamer, ki zajemajo slike podnevi in ponoči. Kamere so povezane s samostojnim shranjevalnikom, v katerem se slike kamer (posnetki) shranjujejo in preko katerega se s pomočjo monitorja tudi pregledujejo.

Sistem za javljanje vloma in video nadzorni sistem sta najučinkovitejša ob smiselni tehnični združljivosti.

Priporočamo, da so sistemi tehničnega varovanja povezani z varnostno-nadzornim centrom, od koder je v primeru alarma napotena intervencijska skupina. Posebno pozornost je treba nameniti prenosni poti signalov tehničnega varovanja med objektom naročnika in varnostno-nadzornim centrom, ki lahko poteka po internetu ali z GSM/GPRS komunikatorjem ali s kombinacijo obojega. Vdor vsiljivca v notranjost objekta je lahko izredno nevaren, sploh v primeru neposrednega srečanja s stanovalci. Priporočamo, da v takšnem primeru ne odreagirate panično in ne ukrepate s fizično silo, temveč se umaknete in si poskusite zapomniti čim več podrobnosti o podobi vlomilca. Te bodo koristne, ko ga bo treba opisati.

Varnost je dobrina, ki se je običajno zavemo šele, ko jo izgubimo

Ljudje se ponavadi odločajo za varovanje doma na osnovi slabih izkušenj – lastnih ali svojih bližnjih. Da vaše stanovanje ali hiša ne postane tarča nepridipravov, lahko največ naredite sami. Vaš dom, prostor, kjer preživljate svoj najdragocenejši čas s svojimi najdražjimi, naj postane varen.

Vas zanima več?

Če vas kakšna stvar še posebej zanima, izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo odgovorili.

Popolna paleta storitev varovanja

S celovitimi storitvami na področju zasebne varnosti podjetjem in posameznikom zagotavljamo nadstandardno preventivno varnost.
TOP