Varovanje doma

Dolgoprstneži nikoli ne počivajo. Da nas bo dom pričakal v takem stanju, kot smo ga zapustili, je priporočljivo, da si varovanje. Varnost je dobrina, ki se je običajno zavemo šele, ko jo izgubimo. Ljudje se za varovanje odločajo šele na osnovi slabih izkušenj, lastnih ali svojih bližnjih.

Kako varovati svoj dom

Dom, prostor v katerem preživljate svoj najdragocenejši čas z najdražjimi, naj bo varen. Za svojo varnost lahko naredimo največ prav sami in sicer na način, da zavarujemo svoj dom z ustreznim tehničnim ali mehanskim varovanjem, ki pa ga v skladu z Zakonom o zasebnem varovanju lahko izvajajo zgolj in samo podjetja z ustrezno licineco ter kakovostno usposobljenim kadrom.

Danes lahko preko pametnih telefonov in tablic s primernimi aplikacijami v celoti upravljamo sisteme za javljanje vloma, katerih centralne enote lahko uporabljamo tudi za upravljanje z drugimi elektronsko vodenimi napravami, kot so ogrevanje, luči, vrata,…

Za svojo varnost lahko naredimo največ prav sami in sicer na način, da zavarujemo svoj dom z utreznim tehničnim ali mehanskim varovanjem, ki pa ga v skladu z Zakonom o zasebnem varovanju lahko izvajajo zgolj in samo podjetja z ustrezno licineco ter kakovostno usposobljenim kadrom, kar dokazujejo s sklenitvijo pisne pogodbe.Torej, za kakovostno izvedeno storitev je potreben preverjen kader!

Nekaj predlogov, ki bodo delno pripomogli k večji varnosti vašega doma:

 • Redno zaklepanje (vrata zaklepajte tudi, kadar ste na dvorišču).
 • Pazite na ključe (ključev nikoli ne puščajte po predpražnikom, v poštnem nabiralniku, cvetličnem lončku, ipd.
 • Spreminjajte svoje navade (sprememba prihodov, odhodov- časovni okvir).
  Preudarno uporabljajte telefon (na telefonskem odzivniku nikoli ne puščajte sporočila, ki bi oznanjalo vašo odsotnost, raje posnamite sporočilo da trenutno ne morete sprejeti klica).
 • Dragocenosti imejte skrite pred tujimi očmi (opazovanje skozi okno s strani dolgoprstnežev).
  Previdno odlaganje smeti (ob nabavi vredne tehnične opreme, embalažo pospravite, da ni vidna vsem)
 • V času daljše odsotnosti z doma predlagamo da se dogovorite s sorodniki ali sosedi, da vam redno praznijo poštni nabiralnik oz. začasno odpovejte naročnino,
 • uredite dvorišče; nepokošena trava je znak, da nekoga ni že dalj časa prisotnega,
  utišate telefon; zvonenje v prazno je znak, da nikogar ni doma,
  senčila in rolete pustite na običajnih mestih, ne popolnoma zakrite,
 • O svojem odhodu obvestite le osebe, ki morajo to nujno vedeti in ki jim zaupate,
 • Vklopite alarmni sistem

Sistem tehničnega varovanja zajema:  sistem za javljanje vloma, klasično tipkovnico ali tipkovnico na dotik, protivlomno centralo, ki povezuje vse elemente, sprejema, procesira in pošilja podatke, ter elemente za zaznavanje gibanja.

Sistem javljanja vloma zelo napredoval, saj že osnovne  alarmne centrale omogočajo deljenje objektov na 2 dela (particije). Kar pomeni, da  en sistem varuje v hiši denimo kletne prostore in bivalne. Poleg tega alarmni sistem omogoča dnevno ali nočno varovanje. Ko ležemo k počitku, vklopimo nočni način. V tem primeru imamo delno varovane prostore, tudi ko smo doma. To lahko storimo na primer z  nameščenimi magneti na oknih. V primeru, ko zapustimo dom, pa vklopimo splošni način varovanja, ki denimo s prostorski javljalci zaznavajo in javljajo gibanje v prostoru. Se pravi, če, nepridiprav vstopi v prostor, javljalci to zaznajo in sprožijo alarm.

Popolna paleta storitev varovanja

S celovitimi storitvami na področju zasebne varnosti podjetjem in posameznikom zagotavljamo nadstandardno preventivno varnost.
TOP