Varovanje v sektorju trgovine

Manjki v trgovinskem sektorju vplivajo na dobiček. Zanimivo je, da je za kar 39 odstotkov vseh mankov kriva kraja zaposlenih, za 38 odstotkov kraja kupcev, 16 odstotkov je administrativnih napak, 7 odstotkov pa je kraj (napak) dobaviteljev. V kombinaciji z ustrezno usposobljenimi in opremljenimi varnostniki v objektu lahko dosegamo takojšnje rezultate in preprečimo kraje.

V kombinaciji z ustrezno usposobljenimi in opremljenimi varnostniki v objektu lahko dosegamo takojšnje rezultate in preprečimo kraje. Ker je končni cilj zmanjšanje izgub in posledično povečanje dobička, se omenjeni sistemi ne uporabljajo zgolj za varovanje, ampak se odlično obnesejo tudi pri različnih marketinških analizah in tudi na ta način prispevajo k učinkovitejši prodaji. S to dodano vrednostjo sistemov tehničnega varovanja je (bi morala biti!) odločitev o vlaganju sredstev na to področje lažja, če že ne zaželena. 

Videonadzor je stalnica zlasti v velikih trgovskih centrih, kjer imajo tudi operaterje, ki aktivno spremljajo dogajanje v trgovini in s pomočjo vrtljivih kamer tudi sledijo sumljivim kupcem. Dodatna vrednost videonadzora je napredna videoanalitika in integracija s POS-terminalom. Napredna videoanalitika (v kombinaciji z ustreznim programom) omogoča spremljanje številnih podatkov, ki pripomorejo k optimizaciji poslovanja in znižanju stroškov.

Z napredno videoanalizo lahko štejemo kupce, spremljamo vzorce gibanja po trgovini, zaznavamo, kje se kupci najdlje zadržujejo (angl. heat map), ipd. Integracija s POS-terminali je funkcija, ki jo poznamo že nekaj časa, vendar med trgovci še ni zelo razširjena. Omogoča zapis računa skupaj s sliko iz videokamere. S tem lahko enostavno pregledamo neobičajne dogodke (npr. storno računa, vračilo blaga, sumljive količine …) in na ta način zaznamo ali preprečimo kraje, ki se dogajajo na blagajnah.

Popolna paleta storitev varovanja

S celovitimi storitvami na področju zasebne varnosti podjetjem in posameznikom zagotavljamo nadstandardno preventivno varnost.
TOP