Storitve varovanja na ljubljanskem letališču prevzela družba Aktiva varovanje

/ / Novice

Z zimskim voznim redom je izvajanje storitev varovanja civilnega letalskega prometa na ljubljanskem letališču prevzela družba Aktiva varovanje d.d. Fraport Slovenija je novega izvajalca storitev varovanja izbral na javnem razpisu, pogodba z njim pa je podpisana za pet let. 

Dušan Sofrić, vodja službe za varnost in zaščito pri Fraportu Slovenija je spremembo pokomentiral z naslednjimi besedami: »Osnovni cilj varovanja je zaščita in varnost potnikov, posadk letal, letališkega osebja, obiskovalcev letališča, letal in naprav za potrebe letalstva pred nezakonitimi dejanji tako na tleh kot v zraku. Varovanje civilnega letalstva je kompleksno in zahtevno področje, ki ga sestavlja niz deležnikov in aktivnosti, regulira pa zahtevna zakonodaja in dosleden nadzor. Del teh aktivnosti smo z novo pogodbo zaupali Aktivi, za katero sem prepričan, da se bo izkazala kot zanesljiv partner.«

Ranko Šmigoc, izvršni direktor v Aktiva varovanje d.d. je dejal: »Družba Aktiva varovanje ima dolgoletne izkušnje na področju varovanja kritične infrastrukture, zato je odločitev o sodelovanju s Fraport Slovenija in varovanje Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana premišljen korak v smeri strokovne nadgradnje in velika odgovornost, ki jo sprejemamo z vso resnostjo. Področje varovanja v civilnem letalstvu je specifika, katera zahteva strokovno usposobljene, zanesljive in motivirane kadre ter najvišjo stopnjo pozornosti nadzora nad delovanjem sistema. Aktiva varovanje bo zanesljiv in močan partner družbi Fraport Slovenija, kar bomo dokazali s svojo predanostjo in odgovornostjo v vseh fazah našega sodelovanja.

Za varovanje na letališču bo skrbela ekipa izkušenih, usposobljenih in predanih sodelavcev, od katerih jih je večina že delovala na področju varovanja v civilnem letalstvu. Med pomembne reference Aktive varovanje sodijo Nova KBM, NLB, Gorenjska Banka, Mercator, Impol, OMV, Petrol, Spar Slovenija, Lidl, Hofer in številni drugi naročniki na področju varovanja premoženja, prevoza in varovanja gotovine in drugih vrednostnih pošiljk, tehničnega varovanja in varstvenega inženiringa. Aktiva varovanje d.d. ima tudi lastni Izobraževalni center in lasten sodoben certificirani varnostno nadzorni center, skladen z mednarodnim standardom SIST EN 50518, ki zagotavlja vso potrebno podporo naročnikom, uporabnikom in izvajalcem fizičnih, tehničnih predvsem pa kombiniranih varnostnih sistemov s sprejemom, obdelavo, hrambo in predajo varnostnih sporočil.

vir: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/7910