Video nadzor

Videonadzorni sistem omogoča pregled dogajanja na objektu s pomočjo kamer v živo ali pregledovanje video posnetkov o dogodkih, ki so se zgodili v preteklosti.

Opis sistema

 Videonadzorni sistemi so namenjeni pregledu varnostnega stanja v varovanem območju »v živo« ali pregledu posnetkov ob zaznanem sumu storitve kaznivega dejanja. V današnjem času so prav tako nepogrešljivi za nadzorovanje in upravljanje kompleksnih tehnoloških procesov, upravljanje prometa, zagotavljanje varnosti v javnih ustanovah in na javnih površinah, množičnih dogodkih, itd.

V praksi že najosnovnejše videonadzorne sisteme sestavljajo visokoločljive kamere (2Mpix in več), ki »vidijo« tudi v temi ter digitalne snemalne naprave s programsko opremo, ki že v osnovni izvedbi omogoča veliko t.i. naprednih funkcij (kot npr. detekcija gibanja, štetje oseb, itd.). S povečanim varnostnim tveganjem pa kompleksnost in zmogljivost videonadzornih sistemov in uporabljenih komponent še narašča. Zaradi tega je ključno strokovno načrtovanje (projektiranje) in izvedba ter seveda redno vzdrževanje takšnih sistemov.

Glede na obliko je na voljo zelo veliko kamer, kar zadeva delovanje, pa se razlikujejo glede na to, ali gre za klasični analogni sistem ali za IP-sistem, katerega kakovost je lahko bistveno boljša – ločljivost je lahko več milijonov točk. Elementi IP-videonadzora so povezani v/prek LAN-omrežja. Večina snemalnikov omogoča pregled posnetkov in spremljanje slike z oddaljene lokacije prek interneta.

Pri načrtovanju in vsakodnevni uporabi videonadzornih sistemov je, poleg strokovnih zahtev in predpisanih standardov, potrebno upoštevati še določila zakona o varovanju osebnih podatkov (ZVOP)

Popolna paleta storitev varovanja

S celovitimi storitvami na področju zasebne varnosti podjetjem in posameznikom zagotavljamo nadstandardno preventivno varnost.
TOP